> nieuws
> team
> kalender
> klassement
eerst volgende wedstrijd(en) U15 - Knapen

welkom op de hoofdpagina van de U15 - Knapen


- 2017-10-10 21:52:15
Verslag KSK Geluwe - Westhoek

Onze eerste wedstrijd van 2017 en dit onmiddellijk tegen Westhoek die ons vorig jaar met een kater opzadelde. De eerste 2 quarters waren opgaand waarbij beide ploegen goed gesloten speelde. Toch kon Westhoek op voorsprong komen in de 34 ste minuut. Net toen we leken te gaan rusten met een kleine achterstand mocht Matthijs een vrije trap nemen vanop de middellijn. De bal ging over de verdediging en onze nieuwkomer Rune B. kon de bal mooi devieren over de keeper en zo stonden de bordjes gelijk aan de rust : 1-1 KSK kwam sterk voor de dag na de rust (ondanks blessure van Rune S.) . Eerst redde de keeper van Westhoek een plaatsbal van Brent en daarna een poging van dichtbij van Ewout na hoekschop. Maar even later was het toch raak na een penaltyfout op Rune B.. Maxime twijfelde niet en liet de keeper kansloos : 2-1 . Westhoek was van slag en Rune B. schoot de bal fantastisch binnen van ver : 3-1 en opnieuw mocht de keeper de bal uit de netten halen. In het laatste quarter deed Westhoek nog verwoede pogingen om de aansluitingstreffer te maken en trof het ofwel Tristan of het doelhout op hun weg. Het werd zelf nog 4-1 zes minuten voor affluiten door opnieuw een geweldig schot van Rune B. . Dat het net voor tijd nog 4-2 kon KSK niet deren. Een verdiende overwinning met een collectieve sterke prestatie met een opmerkelijk debuut van Rune B. Proficiat boys . Zaterdag naar de kampioen in Komen !!

Lode - 2017-01-12 20:06:22
Verslag KSV Kortrijk - KSK Jeugdcup

Na de 12-2 winst thuis was het duidelijk dat deze terugwedstrijd eigenlijk overbodig was. Met een noodploeg waarbij onze linkerflankaanvaller Owen in doel begon, begon KSK sterk door de Kortrijkse ploeg tegen eigen doel te drukken en zo na 20 minuten met 1-4 voor te staan. Drie doelpunten van Lars en eentje van Enzo. (Onze twee spitsen speelde vroljik samen). In het tweede quarter en derde quarter werd het spel slordiger.. Talrijke doelpogingen werden de nek omgewrongen maar desalniettemin werd er in deze periodes nog eens 4 maal gescoord door Enzo, Lars en tweemaal Maxime In het laatste quarter vielen nog eens 4 doelpunten van KSK en kon Kortrijk zowaar tegenscoren en zo was de eindstand van deze wedstrijd opnieuw : 2-12. Onze doelpuntenmakers : Victor, Ewout en Lars 2 maal. Loting voor de volgende ronde : 23 december waarbij we uit volgende tegenstanders zullen uitgeloot worden : KFC Lichtervelde, SV Wevelgem City, KSV Jabbeke, KOG Stasegem, KSKV Zwevegem, SV Anzegem, KFC Meulebeke, Exc. Zedelgem, KVC St. Eloois Winkel, Sparta Kruiseke, VV Tielt, KSK Vlamertinge en waarschijnlijk KSK Snaaskerke, KFC Heist of KVV Aartrijke. Afwachten wat de loting brengt maar een derby tegen Kruiseke zit er in !

lode - 2016-12-10 16:43:04
Verslag Westhoek - KSK

Deze wedstrijd zou beslissen als KSK de herfsttitel ging vieren of niet. Enkel een overwinning zou zekerheid bieden want dichtste achtervolger Comines zou geen steken meer laten vallen tegen Wervik en Lauwe. De wedstrijd , op kunstgras, begon goed voor Geluwe. Tibo zijn schot belandde eerst hoog over maar de daaropvolgende aktie redde de goalie van Westhoek knap een hard schot van Enzo. Daarna ging het gelijkopgaand en kwam Westhoek opzetten met een schot op de paal. Net voor het einde van het eerste quarter werd een knappe plaatsbal van Lars van buiten de 16m gered door de Westhoekse keeper. Owen kopte ook nog net naast op hoekschop. Na een te vermijden vrije trap na 10 minuten in het tweede quarter wegens protest belandde deze te midden in het strafschopgebied en werd deze door een alerte spits van Westhoek binnengetrapt : 1-0. Aangeslagen maar niet verslagen zette KSK door en kon net voor rust de 1-1 scoren via een knap doelpunt van Lars. We waren net uit de kleedkamer gekomen en door een te korte terugspeelbal werd een 2-1. Koud gepakt , heten ze dat dan. KSK probeerde een vuist te maken maar het spel werd bitsiger. KSK beet zijn tanden stuk op de stugge verdediging van Westhoek en slaagde er niet meer in om te scoren. Gelukkig waren de centrale verdedigers van KSK bij de pinken om de aanvallers van Westhoek te neutraliseren. Toch kregen ze op de counter de kans om de wedstrijd af te maken maar het bleef spannend tot het einde van de match. Het bleef echter 2-1 en zo eindigt ons eerste deel van het seizoen ontgoochelend. Maar na de ontgoocheling kwam de vaststelling dat we het ganse seizoen aan kop stonden en pas op de laatste speeldag werden we bijgehaald door Komen. Niet slecht me dunk. Ook in de beker gaan we door na 2 overwinningen tegen Izegem en 2 tegen KSV Kortrijk. Proficiat met de prestatie gaperkes .

Lode - 2016-12-10 16:16:46
Verslag KSK - Ledegem

Aan motivatie geen gebrek ! We hadden namelijk in Ledegem totaal onverwacht onze eerste nederlaag geleden. Tijd voor revanche dus. En of ze er klaar voor waren ! Al vanaf de start greep KSK Ledegem naar de keel en stond het al na 1 minuut 1-0 toen Owen doorzette en de bal plaatste naast de keeper. Tien minuten later verlengde Maxime een verre uittrap van Tristan naar Lars die op snelheid 2 verdedigers verschalkte en er zo 2-0 van maakte. Net op het einde van het eerste quarter zette Enzo vanop links voor waarbij deze voorzet knap (?) in de verste bovenhoek over de keeper binnen ging : 3-0. Tristan kon nog hierna met een knappe parade uitpakken op een schot van dichtbij. Het tweede quarter was het quarter van de rebounds. Eerst kon Enzo de rebound van een schot van Lars die op de lat belandde binnentrappen 4-0 waarna Ledegem na een vrije trap op 4-1 kon komen nadat deze eveneens eerst op de lat kwam en daarna in een tijd werd binnengerebound. Tussendoor had Ewout de 5-0 terecht afgekeurd gezien wegens hands en Tristan was opnieuw bij de pinken op een knal van Ledegem. In de laatste 3 minuten kon KSK nog 2 maal scoren tot 6-1. Eerst kon Enzo de rebound binnenduwen nadat een schot van Lars gelost werd. Daarna rondde Enzo een mooie aanval via Lars en Brent af. Na de rust laste onze jongens een extra pauze in. Het hoefde niet echt meer maar toch kon Owen nog een rebound ! binnenwerken na knap werk van Lars : 7-1 Het laatste quarter ging wel weer op en neer maar de beste kansen bleven voor onze jongens die er blijven voor gaan. Tristan trapte ver uit naar Owen die alleen doorging en er 8-1 van maakte. Enzo glipte door de buitenspelval en knalde de eindstand binnen : 9-1. Uit respect vermelden we nog een trap op de lat van Ledegem maar KSK had zijn revanche genomen. Aangezien Komen ook gewonnen heeft , valt de beslissing in het kampioenschap in onze reeks volgende week op het synthetisch veld van Westhoek.

lode - 2016-11-27 17:13:52
Verslag KSK- KSV Jeugdcup

Deze heenmatch startte het eerste kwartier met holderdeboldervoetbal zonder kansen waarbij KSK wel overheerste. Hierna nam Lars de beslissing om toch maar eens te trappen naar doel van buiten de 16m :1-0 ! Een minuut later kon onze spits er 2-0 van maken op assist van Valentijn. Na 10 minuten kwam KSV over de middellijn en verschalkte zowaar onze verdedigers : 2-1 en dit was dan ook het seint om nog eens een tandje bij te steken en zo verder uit te lopen tot 4-1 via Enzo en een knap kopbaldoelpunt van Ewout. Maar daar was toch nog eens KSV met hun tweede en ook laatste kans uit de wedstrijd : 4-2 aan de rust. Na de rust was er geen houden meer aan KSK die de kerels uit Kortrijk genadeloos in de touwen trapten. Met nog telkens 4 doelpunten in de volgende 2 quarters werd de eindstand van 12-2 bereikt. Eerst scoorde Lars nog 3 maal en zijn vierde werd gered door de keeper maar seppe was er snel bij om zijn doelpuntje mee te pikken. Daarna was het de beurt aan onze ander spits Enzo om nog 3 doelpunten te scoren in de laatste 20 minuten. Met nog een owngoal komen we aan een eindstand van 12-2 en is de terugwedstrijd een formaliteit.

lode - 2016-11-27 17:13:14
Verslag Luigne - KSK

Op het kunstveld van Luigne werd het een walk over voor onze jongens op toch wel een erg klein plein. Gelukkig had we onze favoriete scheidsrechter het voor het zeggen ! Einduitslag werd 0-11 waarbij vooral de collectieve prestatie na de teleurstelling van Lauwe zegevierde. Ook keepte onze goalie Tristan erg sterk en liet geen enkele steek vallen. De goals : Minuut 10 : 0-1 : Vrije trap van Matthijs meegegeven met Enzo die van ver binnenknalde Minuut 12 : Tristan redt knap via de paal Minuut 14 : 0-2 : Lars gelanceerd Minuut 18 : 0-3: Lars naar Owen die niet twijfelde Minuut 22 : 0-4: Enzo door op snelheid op links en zet voor naar Lars die binnentikt Minuut 25 : 0-5: keihard schot van Lars via hoofd keeper na samenwerking enzo Minuut 32 : 0-6: Ewout scoort na foutje van keeper(speler die gekwetse keeper verving) Minuut 35 : 0-7: Owen net voor de uitkomende keeper op voorzet van Clement Minuut 50 : 0-8: Lars na dieptepas van Tibo Minuut 57 : 0-9: Enzo door op links en scoord met keihard schot Minuut 61 : Owen besluit op de paal Minuut 74 : 0-10: Ewout in een tijd naast de keeper na pas van Lars Minuut 78 : Ewout terecht rood wegens bal wegtrappen na fluitsignaal Minuut 80 : 0-11 : Maxime plaatst het orgelpunt op pas van Lars Prima wedstrijd

Lode - 2016-11-27 17:10:10
Verslag Lauwe - KSK

Het openingskwartier was een gesloten wedstrijd zonder kansen. Gelukkig kwam daar verandering in de laatste 5 minuten . Eerst mochten we nog drie keer op rij schieten richting doel maar telkens werd het schot afgeblokt. Net voor het einde van het eerste quarter mocht Ewout aanleggen van buiten de 16m maar de keeper redde schitterend. Een keer kon Lauwe dreigen maar de doorgebroken spits besloot te snel op doel met een zacht schot. Nadat KSK een aantal kleine kansen kreeg was het groot alarm voor het doel van KSK toen een mooie voorzet via deviatie tegen de lat spatte. Aan de overkant was het wel raak. Enzo via een lekkere streep van buiten de 16m : 0-1. Net daarna besloot Owen op de keeper waarna Ewout de rebound te zacht lobte. Na de rust gingen onze jongens verder in hun elan en versierden ze kans na kans. Pas na 14 minuten kon Enzo zijn tweede binnenknallen na een 1/2 met Owen. Een erg bedrijvige Enzo zag nog een tweetal schoten op een ongelooflijke manier gepareerd worden door de goalie van Lauwe. KSK controleerden nu volledig de wedstrijd en met nog 4 minuten te spelen leek de wedstrijd gespeeld. Leek want het venijn zat in de staart. Eerst kwam een bal ongelukkig tegen de bovenarm van Valentijn terecht en legde de scheids de bal op de 11 meter : 1-2 en Lauwe leek nog een gelijkspel te ruiken. Daarna een onnodige fout op de rechterkant en Lauwe mocht nog een vrije trap geven. Hoge bal die niet klem kon genomen worden door Tristan (werd hij gehinderd ?) waarop dezelfde tijdens het grijpen naar de bal ook nog een speler van Lauwe neertrok : tweede penalty in 4 minuten en zo werd het nog 2-2, Een ongelooflijke opdoffer voor onze KSK-ers die zo, onverdiend, naar huis moesten met een gelijkspel.

lode - 2016-11-13 20:08:03
Verslag Jeugdcup Het Nieuwsblad KSK – Izegem.

Na de uitoverwinning van 2 weken terug (2-4) konden een aantal van onze jongens rusten of wedstrijdritme op doen. Niet voor Lars : na 7 minuten versnelde hij op de rechterflank en kon er 1-0 van maken. Verder weinig opwinding buiten dat de lichten uitvielen en zo eventjes pikkedonker was. Het tweede quarter was net gestart als de keeper een hard schot van Lars lostte maar Owen was net te laat om er de 2-0 van te maken. Even daarna loste Tristan een hoge bal vanop links en stonden de bordjes terug gelijk : 1-1, Echter niet voor lang want Faygan lanceerde Lars en KSK stond opnieuw voor. Ook in de overbodige tweede helft kon Lars nog tweemaal zijn snelheid gebruiken op aangeven van Rune Schots en na verre uittrap Tristan. Ook Seppe kon scoren na een knappe aktie van Owen. Dat Izegem nog de 5-2 kon scoren in de laatste minuten kon de pret niet bederven. Op naar de volgende ronde tegen KSV Kortrijk op 23/11 op verplaatsing en op 7/12 volgt de terugmatch. Normaal gezien om 19u30

lode - 2016-11-13 19:49:24
Verslag KSK - Wervik

Vanaf de eerste minuut was KSK klaar om de derby in handen te nemen en dit resulteerde al snel in enkele kansen voor Lars (2x via kopbal na vrije trap van Matthijs) en Maxime (besloot te zwak op de keeper) maar we mochten nog blij zijn dat het 0-0 stond na het eerste quarter toen een foutje van onze goalie niet werd afgestraft. Het kon niet uitblijven en zo geschiedde : Eerst belandde een bal van Lars nog op de lat na een mooie aktie van Maxime * Rune S * Enzo * Lars waarbij Maxime de rebound naast kopte maar even daarna lanceerde Lars de pijlsnelle Clement die alleen op doel kon afgaan en net op tijd de bal breed legde voor Maxime die niet twijfelde : 1-0. Vijf minuten later was het al 2-0 toen Matthijs opnieuw Clement diep stuurde en deze koos nu om zelf af te werken via een Wervikse voet. Zo gingen rusten met een 2-0 voorsprong. Zoals de eerste helft verliep , ging de tweede helft op hetzelfde stramien verder. Na opnieuw enkel gemiste kansen van Lars, Clement en Rune S. werd na 10 minuten een knappe hoekschop van Matthijs door Lars op de keeper gekopt maar in de rebound stond Victor op de juiste plaats : 3-0. Onze spits Lars vond het dan toch tijd om nog 2 keer te scoren in de laatste 2 minuten van het derde quarter. Eerst kon hij op pas van Matthijs scoren en daarna trapte hij een onrechtstreekse vrije trap keihard binnen : 5-0 met nog 20 minuten te spelen. Geluwe bleef ook in het laatste quarter druk zetten totdat Owen de zoveelste corner van Matthijs binnenkopte in de vijfde minuut : 6-0. Hierna controleerde KSK de match zonder dat Wervik gevaarlijk kon zijn. Tristan moest nog een keer in aktie schieten in de laatste minuten maar hij was paraat. Een mooie uitslag van de derby : KSK Geluwe - Eendracht Wervik : 6 tegen 0 KSK Geluwe : Ploeg van t Stad !!

Lode - 2016-11-13 19:43:31
Wedstrijdverslag Jeugdcup tegen Izegem

De start van deze wedstrijd was evenwichtig maar toch waren de beste kansen voor onze jongens. Lars kreeg een drietal kansen maar was wat te overhaast bij de afwerking. De enige kans van Izegem was een mooi afstandsschot die al even mooi werd gepareerd door onze goalie Tristan. Toen iedereen dacht dat we met een brilscore gingen gaan rusten , kon onze linksachter Valentijn de bal tegen het net prikken na geharrewar voor de goal van Izegem bij een goeie corner van Matthijs : 0-1 bij de rust. Een opnieuw erg bedrijvige Lars kon het niveau van Geluwe omhoog krikken en nadat Maxime er 0-2 had van gemaakt, kon ook Lars zijn eerste doelpuntje van de avond meepakken : 0-3 na 10 minuten in de tweede helft. Izegem kon tegenscoren op het einde van deze quarter. In de laatste 20 minuten domineerde KSK. Een mooie aktie tussen Matthijs-Faygan en Clement werd na een knappe voorzet netjes binnengekopt door onze goalgetter Lars. 1-4 de eindstand ? Neehoor, in de laatste seconden van de wedstrijd belandde een verre zwabberbal van Izegem nog voorbij Tristan en zo werd het 2-4 . Binnen 2 weken de terugwedstrijd om ons zo te kunnen plaatsen voor de volgende ronde tegen KSV Kortrijk.

lode - 2016-10-31 16:56:40
Wedstrijdverslag KSK - Jespo Comines

Na 2 nederlagen tegen Ledegem en Westhoek was het zaak van KSK om terug recht te krabbelen tegen een toch stugge tegenstander nl. Jespo Comines. Het werd een erg gesloten wedstrijd met heel weinig kansen voor beide partijen. De wedstrijd eindigde dan ook in een 2-2 gelijkspel waar beide ploegen tevreden mee waren , alhoewel. De gelijkmaker van onze jongens was pas in de laatste minuten via penalty (volledige terecht trouwens). In de eerste helft was Comines op voorsprong gekomen en kon KSK pas net voor rust via een fantastisch afstandschot vanop 30 m van Rune Bourgois gelijkmaken. Na rust kwamen we heel wat scherper uit de kleedkamers maar door te laks te verdedigen kwamen onze zuiderburen terug op voorsprong . KSK kon nog een aantal kansen bijeen spelen maar kon dus pas in de slotminuten gelijkmaken. 2-2 en een wedstrijd om vlug te vergeten.

Lode - 2016-10-31 16:45:46
Wedstrijdverslag Wevelgem City - KSK Geluwe

Na het gelijkspel tegen Comines en de overwinning deze week in de Jeugdcup stond de match tegen Wevelgem City op het programma. De zondagvoormiddag om 9u30 dan nog wel. Gelukkig mochten we een uurtje langer slapen met de uurverwisseling. Daarbij mochten we op het eerste plein spelen in een stralend zonnetje op een met dauw bedekt uitstekend veld. Door de gladdigheid waren er hier en daar wat steekjes die vielen in de verdediging (langs beide kanten) met directe gevolgen. Eerst liet Enzo de bal over zijn voet glippen zodat de man in zijn rug er na amper 2 minuten 1-0 kon van maken. Gelukkig kon Maxime E. de gelijkmaker 2 minuten later binnenprikken na knappe combinatie met Lars. In de 10 de minuut kon Lars op zijn beurt een foutje van de Wevelgemse verdediging uitbuiten : 1-2. De voorsprong was van korte duur want op een vrije trap ging Tristan onder de bal heen en stond de bordjes weer gelijk. Geluwe was wel de baas en creerde tal van kansen : Tibo trapte over nadat Maxime een hoekschop van Matthijs eveneens over had gekopt. Na een kwartier kon Wevelgem echter de 3-2 scoren op counter. KSK ging verrast het tweede quarter in met een achterstand. Een meer dan bedrijvige Lars en Maxime zorgden echter dat deze achterstand snel verdween. Eerst besloot Lars een aantal kansen te overhaast naast of hoog over het doel maar na 13 minuten was het dan toch zover. Na een serieuze inspanning van Lars belandde zijn voorzet aan de tweede paal binnen : 3-3 . Vergeten we ook de tussenkomst niet van Rune Vdabeele die de meubelen redde voor KSK nadat Tristan omspeelt was in de 4 de minuut. Na de 3-3 ging plots snel want 2 minuten erna stond het al 3-5 via twee doelpunten van Lars op aangeven van Victor en via een solo. Knap !! Zo gingen we rusten met 3-5, Na de rust controleerde onze jongens de match verder. Het afstandschot van Rune S. werd nog in hoekschop geduwd door de Wevelgemse keeper. De perfecte corner van Matthijs belandde op het hoofd van Lars die knap richting doel kopte maar de keeper redde in 2 tijden. 6 minuten later was het dan toch 3-6 : een mooie combinatie die startte bij Maxime en eindigde bij Maxime met als tussenstations Lars en Owen. Lars en Clement probeerden nog de score op te drijven maar het bleef 3-6. Het laatste quarter was eenrichtingsvoetbal met een tiental kansen voor KSK waarbij Wevelgem volledig ten onder ging. Het werd uiteindelijk maar 3-9 via nog 2 doelpunten van Lars(die daarmee voor de derde keer 6 keer scoorde in 1 wedstrijd dit seizoen!! ) en Maxime Egels scoorde ook zijn derde van de dag. Dat er nog een penalty op de keeper werd getrapt door Owen en dat sommige spelers beter hun mond houden tegen de scheidsrechter (en zo respect tonen) voegen we nog toe aan dit verslagje om volledig te zijn. Volgende week de derby tegen onze buren van Wervik !! Supporters : zorg dat je erbij bent om onze jongens te steunen.

Lode - 2016-10-31 13:35:57
Wedstrijdverslag KSK Geluwe - Westhoek

Na de ietwat onterechte nederlaag vorige week op Ledegem was aan KSK om deze bittere pil door te slikken met een overwinning. Eenvoudig zou het niet worden want de tegenstander was Westhoek. Voor deze wedstrijd konden we opnieuw beroep konden doen op Enzo & Rune S. die terugkeerden uit blessure. Lars daarentegen zat een schorsingsdag uit na zijn rode kaart vorige week. Na het eerste quarter stond het 1-2. Een ietwat gevleide tussenstand voor Westhoek want echte kansen hadden ze nog niet gehad. Het eerste doelpunt viel al na 4 minuten toen na een hoekschop de bal maar voor het oprapen was voor onze doelman maar door een of ander misverstand ging die bal er toch nog in. Niemand begreep het maar Westhoek nam het geschenk met de glimlach aan. Onze jongens maakten een vuist en dankzij een uitstekende voorzet vanop links van Enzo kon Maxime er aan de tweede paal 1-1 van maken. Net voor het einde van dit quarter kon de tegenstander met een mooi afstandschot er 1-2 van maken en moest Tristan na mistasten in de verdediging zijn klasse tonen nadat hun aanvaller alleen op onze goalie kan gaan. Het tweede quarter waren er heel veel duels waardoor het spel verwaterde. Niettemin konden de bezoekers uitlopen tot 1-3 . De aansluitingstreffer werd in de laatste 5 minuten tweemaal te overhaast overgetrapt door Maxime telkens op voorzet van Enzo. RUSTSTAND : 1-3 Na de rust was KSK scherper uit de kleedkamer gekomen en zo kon Enzo op penalty de verdiende aansluitingstreffer scoren. De penalty kwam er nadat een goeie actie van Ewout en Enzo werd afgebroken door een fout op Enzo: 2-3. Westhoek begon slordig en nonchalant te spelen en kon het niet laten om nu en dan wat uit te dagen. Ewout werd hiervan het slachtoffer met een trap op de kuit waardoor we hem waarschijnlijk enkele weken zullen moeten missen. KSK stond stevig zijn mannetje en Westhoek kon geen acties meer opzetten laat staan kansen. Verder dan een vrije trap van buiten de zestien vormden ze geen gevaar. Niettemin was het opletten geblazen want de wit-zwarten dienden risico s te nemen om toch maar de gelijkmaker te kunnen maken. Owen had 7 minuten voor tijd DE kans op de 3-3 maar de keeper haalde de plaatsbal knap uit zijn rechterhoek. Net voor tijd viel het doek : na een mislukte vrije trap kon Westhoek op de counter er 2-4 van maken nadat even voordien een tweede penalty op Enzo niet werd gefloten. Dat Owen er in de laatste seconden nog 3-4 kon van maken , maakte de nederlaag nog wat bitterder. Er zat meer voor onze jongens die gestreden hebben voor de overwinning. Tweede nederlaag op rij maar niettemin blijven we op kop staan met 2 punten voorsprong op Comines en laat dit nou net onze volgende tegenstander zijn. Kzou zeggen , geef er een lap op !!

Lode - 2016-10-17 15:10:30
Wedstrijdverslag Ledegem - KSK Geluwe

Een wedstrijd tegen de hekkensluiter uit Ledegem die zijn wedstrijden afwerkt op kunstgras. Een prima veld dus maar dit vergde wel een aanpassing voor onze jongens. Het was dan ook niet verwonderlijk dat onze tegenstander beter aan de wedstrijd begon en meteen 3 hoekschoppen op rij kon versieren ….. ze deden er echter niets mee. Toch was er een grote kans na 7 minuten maar het schot zoefde naast. Na de startfase was het de beurt aan KSK die nog een 4 tal kansen kreeg via Lars, Clement en Brent maar een sterk keeper van Ledegem hield KSK van het openingsdoelpunt. Tussendoor had Matthijs een geel kaart in ontvangst mogen nemen na een trekfout. Dat diezelfde Matthijs het slachtoffer was van een duidelijke fout die dan niet bestraft werd, was een voorbode van wat nog komen moest. Het tweede quarter werd gecontroleerd door KSK die zijn kansen echter niet kon afwerken. Ledegem kreeg een vrije trap in de zestien in geschenkverpakking wegens zogezegd terugspeelbal. Niemand begreep wat er gebeurde maar Ledegem profiteerde optimaal van de situatie en sloeg ongenadig toe : 1-0 die eveneens de ruststand was. Na de rust was er constante druk van KSK die een kans of tien crieerde . Telkens stak de keeper er een handje voor of werd het schot afgeblokt door een of andere verdediger. Toen na 55 minuten Lars door de verdediging glipte en alleen op snelheid op de keeper ging werd onze spits ondersteboven geschoffeerd door de goalie van Ledegem. Iedereen dacht aan rood buiten de scheids die geel trok en het nog nodig vond om geel te geven aan Lars wegens protest. Onbegrijpelijk maar soit, de wedstrijd ging door en de kansen belandden maar niet in het doel. In het laatste quarter bleef KSK drukken maar de stugge verdediging van Ledegem hield stand. Lars reageerde naar het thuispubliek met handgeklap en werd beloond door de scheids met zijn tweede gele kaart en zo moesten we verder met 10. Ondanks dat we in de minderheid waren, konden we toch nog gevaarlijk zijn maar zonder succes. Onze eerste nederlaag van 2016 in competitieverband was een feit en zo staan we terug met de voetjes op de grond. Zo blijft de competite spannend want Comines komt op 2 punten. Komende zaterdag zal het nog beter moeten tegen Westhoek.

Lode - 2016-10-11 18:55:47
wedstrijdverslag KSK - Ledegem

Laten we eens starten met de eindscore 11-2 ! Een oververdiende overwinning van onze KSK-boys tegen een toch wel erg potig Luigne. Gelukkig hield KSK het hoofd koel en liet het zich niet meedrijven in het stampen en trekken van de bezoekers. De wedstrijd was nog maar net begonnen of Maxime had de 1-0 tegen de netten geprikt op aangeven van Clement. De daaropvolgende 18 minuten was eenrichtingsverkeer met o.a. afstandschoten van Lars die geen succes kenden maar niet getreurd, Lars stuurde Brent in de diepte die de 2-0 netjes over de keeper plaatste. Op het einde van het eerste quarter draaide Maxime mooi weg van zijn man op het middenveld en lanceerde Lars die ondanks een duidelijke trekfout van de laatste man van Luigne, doorging en er 3-0 van maakte. In het tweede quarter bleef KSK de kansen opstapelen en konden ze uitlopen tot 6-1 dankzij 2 doelpunten van een sterke Lars , op aangeven van Seppe en Matthijs. Tussendoor had Clement er nog eentje gemaakt op aangeven van Maxime. Dat Luigne een goalke maakte via een mislukte voorzet die hoog in de verste hoek belandde, was een fait divers. Na de rust veranderde het spel niet. Brent zijn kopbal ging richting tweede paal maar de verdediging voorkwam de 7-1, Toen vond Luigne het tijd om hun talent in schandalige fouten te etaleren. Eerst werd Brent tegen de grasmat geschopt en in de aktie erop was het de beurt aan Matthijs. De scheids kwam tussen met geel maar dit verdiende misschien een ander kleurtje. Gelukkig deed KSK niet mee aan het vuile spel en revancheerden ze zich sportief door nog twee keer te scoren via Lars die telkens op snelheid en techniek de verdediging van Luigne te kijken zette : 8-1, (twee keer assist van Victor). Victor beging na 55 minuten een overtreding in de zestien : penalty : 8-2, Lars kon zijn zesde (jawel zijn 6 de !) scoren met een kopbal op aangeven van Clement. Sterk van onze spitst : 9-2 Na 3 minuten kreeg de nr 4 van Luigne eindelijk geel na natrappen op Victor. Rood was hier beter op zijn plaats. Maar ook nu was de reactie van onze centrale verdediger voorbeeldig. Hij kopt een hoekschop van Matthijs mooi in het hoekje alsof het niets was : 10 -2. Een afstandschot van Tibo belandde nog naast en Maxime besloot hoog over. De laatste noemenswaardige aktie kwam er van Ewout vanop rechts die met inzet de bal veroverde en maxime de 11-2 aanbood. Zo zijn we na 5 wedstrijden leider met 15 op 15 en ongeslagen. Komt daar zaterdag tegen Ledegem verandering in of wordt 18 op 18 , net als vorig seizoen.

Lode - 2016-10-07 18:57:38
Wedstrijdverslag KSK - Lauwe

Had het te maken met het feit dat onze jongens deze wedstrijd op het hoofdterrein mochten afwerken , wie zal het zeggen maar ze begonnen sterk met een aantal mooie combinaties maar de echte kansen bleven uit doordat de laatste pas ontbrak. Eerst besloot Brent met een hard schot op de keeper waarna Lars te zacht besloot. Niettemin het overwicht was het opletten voor WS Lauwe die toch de mooiste kansen kreeg maar gelukkig was er Tristan of besloten ze hoog over of naast. Het tweede quarter was meer evenwichtiger maar met minder kansen. Lars zijn vrije trap was te zwak maar in de 32 ste minuut beging de tegenstander een handsbal in de 16 en de scheids twijfelde niet : penalty. Lars was dezelfde mening van de scheids toebedeeld en twijfelde ook niet : 1-0 Na een deugddoende rust werd KSK koud gepakt door Lauwe op tegenaanval : 1-1 na 5 minuten. De gaperjongens waren niet aangeslagen , integendeel, dit was het moment om hun duivels te ontbinden. Een knappe aktie van Owen op rechts rondde hij af 2-1 5 minuten na de gelijkmaker. 3 minuten later werd Lars voor de zoveelste keer gelanceerd maar deze besloot naast . In de 16 de minuut volgde de mooiste aktie en doelpunt van KSK. Owen recupeerde sterk de bal tegen de achterlijn, dribbelde zich voorbij de tegenstander en legde knap terug op Maxime die niet twijfelde : 3-1. Een vrije trap van Lars belandde over het doel via een tegenstander. Het laatste quarter controleerde KSK de wedstrijd en kon nog verder uitlopen via Lars die zijn toch wel moeilijke wedstrijd toch bekroond zag met een doelpunt op assist van Faygan :4-1 . Dit werd ook de eindstand van een sterke wedstrijd van KSK tegen een moedig Lauwe. 12 op 12 en op kruissnelheid !! Nu tegen hekkensluiter Luigne, laten we ons verrassen ?

Lode - 2016-10-01 09:37:04
Wedstrijdverslag Eendracht Wervik - KSK Geluwe

Onze buren van Wervik begonnen heel wat gretiger aan de wedstrijd , wonnen meer duels en combineerde vlotter dan KSK. Desondanks kon Wervik weinig tot niet onze goalie Tristan in verlegenheid brengen. In de eerste 20 minuten kon Wervik enkel dreigen met een tweetal vrije trappen van net buiten de zestien zonder gevaar. Daartegenover kon KSK enkel een tegenaanval via Lars stellen die net niet kon afwerken door de terugkeer van hun sterk spelende kapitein. Het tweede quarter ging het spel verder op zijn elan maar kon KSK stilletjes aan toch zijn spel opleggen en zo kwamen er toch kansen en zowaar doelpunten. Eerst besloot Enzo op snelheid vanuit een scherpe hoek hoog over maar diezelfde Enzo bediende even later Lars die niet twijfelde :0-1. Nadat een zuivere duwfout op Lars niet werd gefloten , revancheerde hij zich op de sportiefste wijze namelijk door de scoren : 0-2 (assist Tibo). Net voor rust floot de scheids een hele dubieuze penalty. Tristan had de bal vast, werd aangetrapt door de aanvaller waarbij deze hem liet vallen : penalty : 1-2 . Matthijs en Valentijn kregen nog als toetje geel alvorens de rust in te gaan. Na rust domineerde Geluwe en kon het al snel via Lars, nadat deze druk zette op hun verdediging wat resulteerde op balverlies, de 1-3 scoren. Bijna werd het 1-4 via Brent maar deze stond nipt buitenspel. Verder dan een schot hoog over de doel van KSK kwam Wervik niet. Een goed gevolgde Rune Vdabeele miste nog DE kans om er 1-4 van te maken maar besloot naast een leeg doel nadat de keeper Lars kon afweren. Het laatste quarter begon met kansen voor Seppe (hard schot afgeblokt) en Victor (hoog over). In de laatste 10 minuten drong Wervik aan en dit resulteerde 2 minuten voor tijd met een dubieuze aansluitingstreffer. Een hard schot werd afgeweerd door Tristan in 2 tijden maar de scheids besloot dat de bal achter de lijn was. Onze goalie was er overtuigd van dat de bal zeker de achterlijn niet overschreden had maar de scheidsrechter was categoriek : 2-3 en zo werd het heel spannende laatste 2 minuten. Gelukkig kon Enzo in de laatste minuut via Faygan alle twijfels wegnemen en er 2-4 van maken. Al bij al een verdiende overwinning ondanks het moeizaam begin. Een mooie start met 9 op 9 ! Op naar de match tegen Lauwe !

lode - 2016-09-22 20:22:02
Wedstrijdverslag KSK - Wevelgem City

Na de overwinning in Comines vorige week waren we benieuwd van het niveau van Wevelgem City. Na 2 minuten vlamde Enzo op links door en werd zijn schot gered door de keeper. Gelukkig was Lars gevolgd en die kon zijn eerste doelpunt van de dag binnenprikken. Vier minuutjes later werd onze verdediging gepakt op snelheid en werd het 1-1. Het eerste quarter van KSK was er eentje van constante druk maar de afwerking faalde. Eerst knalde Lars op de paal, daarna redde de keeper toen Lars alleen op de goalie afstormde en op het einde van de eerste 20 minuutjes kon Owen een schitterende aktie vanop links met Enzo, Ewout en Lars net niet afronden. In het tweede quarter speelde KSK heel slordig en werd er vooral gerekend op onze spits met de lange bal. Eerst werd Tristan nog verschalkt door een heel knap afstandschot in de 4de minuut. Daarna kon Lars gelijkmaken na een doorsteekpas van Ewout. In de 15de minuut kon Clement een dieptepas van Ewout meenemen en de keeper van Wevelgem omspelen waarna Clement Lars zijn derde van middag voorschotelde : 3-2. De minuut erop werd onze verdediging centraal opnieuw op snelheid genoemn en stonden de bordjes opnieuw gelijk. Clement besloot voor rust nog net voorlangs. Na de pauze kregen de talrijke supporters een heel ander KSK te zien. Het kan natuurlijk ook door de wind zijn die ze nu in de rug hadden maar onze jongens speelden heel wat beter.Wevelgem combineerde wel prima maar bleken toch wat kracht te kort te komen. Na een slechte uittrap van de Wevelgemse keeper scoorde Lars na 2 minuten al de 4-3 en zo was de toon gezet. Ewout scoorde een mooi geplaatst schot met links de 5-3. In het laatste quarter bediende een bedrijvige Ewout nog 2 maal Lars die de kans niet liet liggen om zijn doelpuntenaantal op te drijven naar 6 in 1 namiddag ! Sterk. Niet te verwonderen dat hij 10 minuten voor het einde van de match met krampen van het veld moest. Een mooie 7-3 overwinning op Wevelgem City en zo een sterke start : 6 op 6 en samen met Lauwe aan de leiding. Volgende week de derby tegen Wervik !

Lode - 2016-09-13 17:44:14