> nieuws
> team
> kalender
> klassement
eerst volgende wedstrijd(en) eerste ploeg

welkom op de hoofdpagina van de eerste ploeg
11/08/2019: KSK Geluwe-KSV Bredene 2-1


Door deze tweede opeenvolgende overwinning is KSK opgeklommen naar de 2de plaats in deze mini-competitie, in een reeks met 8 ploegen. Wevelgem leidt met 7 punten op 9. Met 14 omgezette strafschoppen van de 15 zit ons team ook wat dat betreft nog mooi op schema.

Tegen Bredene werd het een aangename pot voetbal waarin onze jongens in het slot aan het langste eind trokken. Thomas Deblaere maakte in doel zijn debuut door de afwezigheid van Warre Verstraete (reis) en Jered Lezeure (ziekte). De 18-jarige keeper toonde zich al meteen goed bij de les toen hij in de voeten van spits Wittesaele dook. Even opschudding op de tribune toen Xavier Luissint (ex-aanvoerder KV Oostende) de kwieke Mathias Meulenyzer langs achteren torpeteerde en de goed leidende ref Standaert terecht geel trok. De bezoekers hadden met Jurgen Debeer blijkbaar een vrije trapspecialist in huis en Thomas Deblaere moest alle zeilen bijzetten om de fraai gekrulde bal te pareren. Het was KSK dat de score opende. Mathias Brutsaert miste eerst op een haar na een goeie voorzet van Ward Vanaudenaerde. De bal rolde echter door naar de andere flank waar Simen Demeyere zich vrijmaakte en een ideale center op het hoofd van Mathias Meulenyzer schilderde (1-0, 31').

Na de pauze kwam de kustploeg het best uit de kleedkamer en toen Debeer zich nog eens achter een vrije trap mocht zetten, stond het gelijk (1-1, 47'). De KSK-teambuildingsdag van de dag ervoor leek zich op fysisch gebied te doen gevoelen, maar naar het einde van de match toe toonden de witzwarten zich weer de scherpste ploeg. Een ingevallen Simon Ghekiere werd twee keer knap vrijgespeeld, zette zich goed door, maar koos twee keer de verkeerde kant van de paal. De derde poging leek de goede te worden, maar nu trof de bedrijvige nieuwkomer vol de paal. Gelukkig was Mathias Cottenier goed gevolgd om vanuit een scherpe hoek Geluwe opnieuw en definitief op voorsprong te zetten (2-1, 82'). Een andere invaller Kenzo Maes zette zijn ambities kracht bij en met een schitterende beweging en dito schot trof hij in de slotminuten de deklat.

Een tevreden KSK na de match, dat zondag een verre verplaatsing naar SVV Damme maakt. Damme, dat vorig seizoen op de 14de plaats eindigde in 1ste provinciale en dit seizoen zal uitkomen in 2de A. Opgelet ! Aftrap is om 16u.

Tussenin is er donderdag 15/08 uiteraard de Dag van KSK, met verschillende jeugdwedstrijden. Om 15u ontvangen onze U21 en onze beloften Eendracht Wervik. Om 18u is het dan de confrontatie tussen de eerste ploegen van de coaches Piet Moerman en Maxim Vandamme. De bezoekers uit Wervik hebben in hun reeks in de Beker van West-Vlaanderen 9 op 9 en scoorden in die drie wedstrijden maar liefst 18 keer. Een goede test dus voor onze defensie...
De wedstrijd wordt geleid door dhr. Thierry Vervaeke en de toegang is gratis.


Hans / David - 2020-02-03 08:51:48Agenda SoccerOnline Fanion


- 2018-08-26 18:44:13


Uitslagen + klassement 2de Prov. B :

KLIK HIER DOOR NAAR DE EXTERNE LINK

- 2018-01-29 20:45:38