> nieuws
> team
> kalender
> klassement
eerst volgende wedstrijd(en) eerste ploeg

welkom op de hoofdpagina van de eerste ploeg
Niet mopperen met een punt 

KSV Moorsele 0-0 KSK Geluwe
Op het veld van nieuwkomer KSV Moorsele had onze eerste ploeg het niet onder de markt. Met een 0-0 gelijkspel mochten de jongens van trainer Piet Moerman achteraf niet klagen. Net zoals vorige week moest Thijs Debuyck in de aanvangsfase met een goede reactie uitpakken op een dicht schot. Kenzo Maes probeerde het van onze kant met een verdienstelijk schot vanop afstand, dat echter het kader miste. En op het kwartier draaide Bjarne Vanderstraeten zich na een goede combinatie mooi vrij en krulde de bal net naast. De thuisploeg dreigde op corner via een kopbal van Gaëtan Deneve (ex-KSK) en met schoten van Ghyselinck en Mauceri. Het visier van de thuisploeg was meestal echter ook niet al te best gericht. Veel slordigheden langs weerszijden. Mocht deze match op natuurgras gespeeld worden, dan zou men graag de staat van het veld inroepen voor de vele foute passes en slechte controles. Aangezien Moorsele op kunstgras speelt, kon dat alleszins geen excuus zijn. Misschien lukt dat woensdag voor de inhaalwedstrijd tegen Nieuwkerke op terrein 2 allemaal wat beter.

In ieder geval was ook de tweede helft niet veel soeps. Geruchten doen de ronde dat Moorsele met Broos Verlinde over een goede doelman beschikt, maar dat kon uit deze partij alvast niet worden afgeleid. Hun keeper moest echt geen enkele keer in actie komen. Onze doelman Thijs moest wel nog één keer knap redden op een goede kans van Ghyselinck. Verdienstelijk was het dus alvast dat voor het eerst dit seizoen de 0 werd gehouden. In de slotfase kwam er dan toch nog wat meer dreiging van de wit-zwarten en we wilden wel eens zien wat er gebeurd zou zijn als Bjarne Vanderstraeten (al dan niet terecht) voor offside werd afgevlagd. Diezelfde Bjarne zette zich in de slotminuten nog eens dreigend door, maar hij was iets te onzuiver in zijn laatste pass om alsnog voor een Geluwse hold-up te zorgen.

Woensdag 14 oktober om 20u staat de inhaalwedstrijd tegen Nieuwkerke op het programma (toegang gratis) en wegens de Ronde van Vlaanderen wordt er volgend weekend tegen Zwevegem gespeeld op zaterdag 17 oktober om 16u.

- 2020-11-01 18:17:55
Wevelgem onderstreept meteen de titelambities

KSK Geluwe 0-3 SV Wevelgem City

Met de komst van titelkandidaat Wevelgem stond onze club meteen voor een serieuze uitdaging: zowel op organisatorisch als op sportief vlak. Het bestuur had de nodige maatregelen genomen om eventuele drukte in de kantine in goede banen te leiden en daarbij een extra-toog en extra tafels en stoelen rond het veld voorzien. Met zo'n 250 à 300 aanwezige toeschouwers bleek dat geen overbodige luxe.

Op sportief vlak werd het openingsweekend voor eerste ploeg en beloften minder geslaagd. Wanneer je moet concluderen dat onze keeper in beide wedstrijden de beste thuisspeler was, wordt duidelijk dat de tegenstander een maatje te groot was. Op zaterdag verloren de beloften nipt met 1-2 tegen Beveren-Leie. Prachtgoal van Tristan Seghers die na de rust de 0-1 ongedaan maakte, maar moest toezien hoe de bezoekers toch de winning-goal scoorden.

De opener voor de eerste ploeg een dag later bleek ook een moeilijke missie. Zeker als je Kenneth Neve met een spierblessure moet missen en je in de opwarming ook nog topschutter Matthias Cottenier ziet uitvallen. De bezoekers namen direct de match in handen en bleven de thuisploeg plat drukken. Met een paar knappe reddingen hield doelman Thijs Debuyck aanvankelijk de 0 op het bord, maar het was uitgerekend ex-Geluwnaar Mathias Meulenyzer die met 2 doelpunten voor een 0-2 ruststand zorgde. Na de pauze legde Bourgeois na een fantastische solo de bal panklaar voor Dieter Meulenyzer die de 0-3 vastlegde en de Wevelgemse titelambities flink onderstreepte. Volgende zondag speelt KSK op het veld van nieuwkomer Staden.


- 2020-11-01 18:16:52
Penalty gemist, tiende gelijkspel!

KSK Geluwe 0-0 KSK Beveren-Leie
Voor de match werd de afscheidnemende keeperstrainer Franky Lecompte gehuldigd na 20 jaar dienst als keeperstrainer. Om persoonlijke redenen (verhuis) moet hij afhaken en in het bijzijn van zijn jeugdkeepertjes werd hij in het zonnetje gezet. Behoorlijk wat belangstelling met 10 wedstrijdsponsors op de affiche en ook een supportersbus vanuit Beveren-Leie. Met nog 5 matchen te spelen kan Rumbeke zich zaterdag op het veld van Dottenijs kronen tot kampioen van 2de B. Onze ploeg wordt dit jaar wellicht de ongekroonde koning van de gelijke spelen. Tegen Beveren-Leie (top-5 ploeg van de minste tegendoelpunten) werd amper een gaatje gevonden in de stugge afweer. Er waren goede intenties van weerszijden, maar ook veel slordigheden. Op wat schuchtere pogingen na bleef het doelgevaar eerder beperkt van beide kanten. Frederik Dejonghe kreeg even voor de rust wél een unieke kans vanop elf meter. Hij trapte echter de strafschop (na handsspel van Kuik) binnen het bereik van keeper Ghyselinck.

Na de rust kwam er bij momenten wat meer animo, onder meer met schoten van Simon Ghekiere en Matthias Brutsaert. Matthias Cottenier trof de lat, maar voorafgaand was er al gevlagd voor buitenspel. In de slotfase kwamen de witzwarten nog een paar keer een voetje of een hoofd te kort om gevaarlijk te zijn, maar de beginscore bleef op het bord. KSK hield voor de vierde keer dit seizoen de 0 achteraan, Beveren-Leie al voor de negende keer (waarvan nu 4 keer op een rij). Zaterdagavond staat er de korte verplaatsing naar Komen op het programma.
Hans / David / foto's Hervé Goudeseune - 2020-03-10 17:22:09
Elk een helft, terechte draw

SK Nieuwkerke 2-2 KSK Geluwe
KSK nam in de aanvangsfase de match in handen, maar kwam niet tot kansen. Het was schrikken toen Gwen Malfait een mislukte voorzet op de lat zag afketsen. Een minuut later was het raak voor de thuisploeg toen Desmeyter zich te makkelijk kon doorzetten in het middenveld. Hij bediende Verhaeghe die afwerkte (1-0, 10'). Halfweg de eerste helft had Warre Verstraete een goede redding nodig op een schot van Verhaeghe. Nieuwkerke had de match helemaal overgenomen, maar Matthias Cottenier leek toch voor de gelijkmaker te zorgen. Voorafgaand had ref Salembier om onduidelijke reden de fase echter afgefloten. Thuisspeler Haemers kapte zich mooi vrij, maar trapte over en Verhaeghe liep iedereen eraf en besloot op de paal. Het kon dus al eerder 2-0 zijn geweest, maar de gelijkmaker kon even goed. Arno Vanassche zette met een knappe kruisbal Matthias Cottenier voor de keeper, maar die redde knap. Jammer, want een minuut later was het raak aan de overkant. Een voorzet vanop rechts werd door Sarrazyn van dichtbij binnengeschoten (2-0, 35').

Geluwe zou dus in de tweede helft de bakens moeten verzetten. En dat gebeurde ook. Een corner werd door Jonas D'Hellem binnengekopt (2-1, 48'). Op het uur zette Arno Vanassche alweer goed voor, maar Mathias Meulenyzer schoot over. Een minuut later stonden de drukkende witzwarten toch langszij. Een steeds ijverige Cottenier zette zich door en kreeg de bal vanop links voor doel, waar Arno Vanassche zijn goede prestatie met een doelpunt bekroonde (2-2, 61'). De 2-3 kon nu even goed als de 3-2. Frederik Dejonghe kopte een voorzet van Simen Demeyere op de lat en 5' voor tijd trapte Mathias Meulenyzer een wenkende kans op de keeper. In de slotminuut was het echter ook nog één keer bibberen voor de witzwarten. Ref Salembier gaf de thuisploeg onterecht een vrije trap net voor het strafschopgebied en Gwen Malfait trapte staalhard op de kruising. Zo bleef het bij een billijk gelijkspel na een felle en spannende match.Hans / David - 2020-03-02 20:38:37
KSK, zonder 5 basisspelers, behaalt een verdiend punt

KVC Deerlijk Sport 1-1 KSK Geluwe
Trainer Piet Moerman moest ferm sleutelen aan zijn elftal door het ontbreken van 5 basisspelers. Naast de geschorsten Cottenier, Delameilleure en Demeyere waren keeper Verstraete en kapitein Dejonghe op skivakantie vertrokken. Zo maakte de 18-jarige Thomas Deblaere zijn debuut in doel. De witzwarten waren zeker de evenknie van een erg matige thuisploeg en kregen al meteen een goede kans. Svennja Vanelslander plaatste de bal echter naast. Even na het kwartier zette Arno Boussy 4 spelers in de wind , maar zijn schot miste kracht om keeper Rogiers te verrassen. Een minuut later werd Geluwe een eerste keer opgeschrikt door een strakke vrije trap van Dekiere die naast ging. Aan de overzijde moest Rogiers plat op een vrije trap van Mathias Meulenyzer en even later zag hij een nieuwe vrije trap (na alweer een fout op Arno Vanassche) maar net het kader missen. Een goede corner werd gedevieerd door Evert Dejans, maar voor de bal leek binnen te gaan kreeg de thuisdoelman er toch greep op. Een verwaaide voorzet van Kenzo Maes werd met een kattensprong vanonder de lat weggeduwd. KSK was dus het meest dreigend , maar de goal viel toch voor de thuisploeg. Een knappe center vanop links werd genadeloos en krachtig binnengekopt door Wullaert (1-0, 40').

Ook in de tweede helft bleef KSK de betere van een afwachtende thuisploeg. Het zag er wel naar uit dat het gevaar vooral van stilliggende fasen zou moeten komen. Evert Dejans was er op het uur een tweede keer dicht bij met een mooie kopbal na hoekschop, maar hij vond alweer de doelman op zijn weg. In het slotkwartier werd centrale verdediger Jonas D'Hellem mee in het offensief gestuurd. Eerst miste zijn schot nog precisie, maar in de slotminuut devieerde onze aanvoerder knap voor Simon Ghekiere. Die stond oog in oog met de keeper die op hem afdook. Simon duwde de bal over en naast de keeper, maar ook naast doel. De goed leidende ref Simon Vynckier had op donderdag echter blijkbaar goed naar Club Brugge-Manchester United gekeken. Een vergelijkbare interventie van de doelman werd toen niet met een penalty bestraft. Nu legde hij de bal op de stip en gaf thuiskeeper Rogiers de gele kaart. Tristan Seghers -die minder dan een kwartier voordien in het veld was gekomen- kreeg de zware verantwoordelijkheid om een meer dan verdiend punt uit de brand te slepen. Onze nummer 10 van de beloften bleef koelbloedig en zette de ervaren en uitstekende thuiskeeper op het verkeerde been (1-1, 90'). In de blessuretijd was het nog één keer schrikken voor de witzwarten toen de thuisploeg ook nog een vrije trap kreeg en de bal voor de voeten van Cieters viel , maar zijn schot werd door Thomas Deblaere in hoekschop geduwd. Een mooi punt voor KSK, dat er echter niet veel mee opschiet en door de overwinningen van Roeselare, Avelgem, Beveren-Leie en Nieuwkerke toch een beetje bang naar onderen moet kijken.

Hans / David - 2020-02-24 19:13:45
Technisch sterke bezoekers

KSK Geluwe 1-2 Dottenijs Sport
Voorafgaand aan de wedstrijd was er een geslaagd sponsors-etentje in 't Oud Stadhuis met 52 gasten. In de match begonnen de bezoekers met windvoordeel en Hovine draaide zich handig en schoot over. Voor KSK opende Simen Demeyere voor Kenzo Maes, maar zijn schot miste het kader.Even voor het kwartier: een snel genomen vrije trap waarin Hovine werd aangespeeld , die vanop 25 meter de bal tegen de touwen joeg. Een goede kruispas van Kenzo Maes bereikte Matthias Cottenier die de bal voor doel trok en Frederik Dejonghe kopte binnen (1-1, 19') Bezoeker Lebsir trof met een droge knal de paal en met een nieuw afstandsschot zorgde Hovine zes minuten voor de pauze voor de 1-2 ruststand. Even voordien appelleerde Geluwe wel een strafschop na een vermeend handsspel. KSK kon na de rust geen gebruik maken van het windvoordeel. Het was integendeel Dottenijs dat de beste kans kreeg toen Roussel werd afgezonderd voor doel , maar op keeper Warre Verstraete besloot. Een kwartier voor tijd kreeg David Delameilleure een gele kaart na een overtreding en een minuut later maakte hij een onschuldige trekfout in het midden van het veld. Ref Bulckaert trok een tweede keer geel. Een toch wel heel lichte gele kaart en een vreemde beslissing. Matthias Cottenier-die in de eerste helft na een zware overtreding op Simen Demeyere zijn ongenoegen was gaan uiten bij de ref- kreeg even later ook een tweede keer geel na (alweer) protest. Een onbegonnen opdracht om nog een punt uit de brand te slepen, al kwam Mathias Meulenyzer er in de blessuretijd nog dicht bij. De bal viel voor zijn voeten en hij dwong keeper Rubrecht tot zijn enige goede redding van de namiddag. Ook bij de daarop volgende corner zat het gelijkspel er nog in, maar de laatste kopbal ging naast.Hans / David / foto's Hervé Goudeseune - 2020-02-18 18:58:22
Hoopgevend begin van 3de periode

KSK Geluwe 2-2 FC Sp. Heestert
Voor de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden bij het overlijden van Gilbert Vanhee. Gilbert is een ex-speler van de club en werd daarna jarenlang een gewaardeerde jeugdtrainer. Hij trainde in de jaren '70 vooral de miniemen. De Geluwse "Bobby Charlton" zou volgende week 84 jaar zijn geworden. Vanuit de club onze oprechte deelneming aan de familie.

Voor de eerste ploegen was het de eerste wedstrijd van het 3de periodekampioenschap. Een moment om een streep te trekken onder de mindere tweede periode en ook om het 2-1 verlies uit de heenmatch weg te spelen. Toen was dat een zeer zuur verlies toen Heestert in blessuretijd nog twee keer scoorde. En het dient gezegd : onze witzwarten speelden een verdienstelijke wedstrijd. De gretigheid die de laatste tijd een beetje zoek was, was merkbaar en bij momenten werd er niet onaardig gespeeld. Tot grote kansen leidde dat aanvankelijk echter niet. Matthias Cottenier schudde twee tegenstanders van zich af, maar besloot in het zijnet. Op de 27ste minuut was hij wél doeltreffend. Hij kreeg de bal toegespeeld van Simon Ghekiere en vanop afstand waagde hij met rechts zijn kans. Tegen zijn lage, verraderlijke schuiver in de hoek had doelman Descamps geen verhaal. Vlak voor rust was alles echter weer te herdoen. Een lage center vanop links werd door David Delameilleure ongelukkig gedevieerd en de bal viel voor de voeten van Naert.

Die stond in buitenspelpositie voor keeper Warre Verstraete. Wat is nu eigenlijk de regel? Komt die bal van een tegenstander of wijkt de bal onopzettelijk af en dus buitenspel? In ieder geval, de jonge spits mocht zijn gang gaan en zette de bordjes gelijk. De thuisploeg was niet aangeslagen en zette na de koffie de jacht op een tweede goal verder. Simen Demeyere mocht vanop links een vrije trap nemen. Jonas D'Hellem kwam vervaarlijk ingelopen, maar kon de bal niet raken. De bal bereikte wel de vrijstaande Matthias Cottenier aan de tweede paal en die moet je uiteraard niet zo 'n kansen geven : 2-1, 53'. Even later : Naert liep in buitenspelpositie en de KSK-verdediging stapte uit. De pass ging echter naar de op rechts doorgaande Pieter Hughelier. Die bereikte de achterlijn en zette voor waar Jarne Naert zijn tweede van de namiddag maakte (2-2, 61'). De 20-jarige bezoekende spits maakte ei zo na zijn derde van de namiddag, maar stuitte op een knappe redding van Warre Verstraete. In tegenstelling tot in de eerste helft waren er nu wel kansen aan de vleet. De steeds gevaarlijke Matthias Cottenier (wat goed dat die volgend jaar blijft!) bleef een gesel voor de bezoekende defensie en keeper Descamps kon illustreren waarom hij jarenlang een gewaardeerd sluitstuk was in nationaal voetbal. Simon Ghekiere draaide goed weg en opende op Cottenier, die in een man tegen man situatie op doel kon besluiten en Descamps alweer tot een goede redding dwong. Uit de daaropvolgende corner ontsproot een warm standje voor doel. Iemand van Geluwe (wie ?) leek de bal binnen te duwen, maar de bal werd (al dan niet over de lijn, wie zal dat zeggen?) nog weggewerkt. Een kwartier voor tijd waren de rollen omgekeerd : Matthias Cottenier zette voor en Simon Ghekiere mocht het eerst met een kopbal en dan met een schot proberen. De 38-jarige goalie bleek echter niet meer te verslaan. In de slotminuut van een toch wel bewogen en interessante tweede helft pakte Arno Boussy na een tackle met de voet vooruit nog zijn tweede gele kaart.Hans / David / foto's Hervé Goudeseune - 2020-02-03 20:37:28
11/08/2019: KSK Geluwe-KSV Bredene 2-1


Door deze tweede opeenvolgende overwinning is KSK opgeklommen naar de 2de plaats in deze mini-competitie, in een reeks met 8 ploegen. Wevelgem leidt met 7 punten op 9. Met 14 omgezette strafschoppen van de 15 zit ons team ook wat dat betreft nog mooi op schema.

Tegen Bredene werd het een aangename pot voetbal waarin onze jongens in het slot aan het langste eind trokken. Thomas Deblaere maakte in doel zijn debuut door de afwezigheid van Warre Verstraete (reis) en Jered Lezeure (ziekte). De 18-jarige keeper toonde zich al meteen goed bij de les toen hij in de voeten van spits Wittesaele dook. Even opschudding op de tribune toen Xavier Luissint (ex-aanvoerder KV Oostende) de kwieke Mathias Meulenyzer langs achteren torpeteerde en de goed leidende ref Standaert terecht geel trok. De bezoekers hadden met Jurgen Debeer blijkbaar een vrije trapspecialist in huis en Thomas Deblaere moest alle zeilen bijzetten om de fraai gekrulde bal te pareren. Het was KSK dat de score opende. Mathias Brutsaert miste eerst op een haar na een goeie voorzet van Ward Vanaudenaerde. De bal rolde echter door naar de andere flank waar Simen Demeyere zich vrijmaakte en een ideale center op het hoofd van Mathias Meulenyzer schilderde (1-0, 31').

Na de pauze kwam de kustploeg het best uit de kleedkamer en toen Debeer zich nog eens achter een vrije trap mocht zetten, stond het gelijk (1-1, 47'). De KSK-teambuildingsdag van de dag ervoor leek zich op fysisch gebied te doen gevoelen, maar naar het einde van de match toe toonden de witzwarten zich weer de scherpste ploeg. Een ingevallen Simon Ghekiere werd twee keer knap vrijgespeeld, zette zich goed door, maar koos twee keer de verkeerde kant van de paal. De derde poging leek de goede te worden, maar nu trof de bedrijvige nieuwkomer vol de paal. Gelukkig was Mathias Cottenier goed gevolgd om vanuit een scherpe hoek Geluwe opnieuw en definitief op voorsprong te zetten (2-1, 82'). Een andere invaller Kenzo Maes zette zijn ambities kracht bij en met een schitterende beweging en dito schot trof hij in de slotminuten de deklat.

Een tevreden KSK na de match, dat zondag een verre verplaatsing naar SVV Damme maakt. Damme, dat vorig seizoen op de 14de plaats eindigde in 1ste provinciale en dit seizoen zal uitkomen in 2de A. Opgelet ! Aftrap is om 16u.

Tussenin is er donderdag 15/08 uiteraard de Dag van KSK, met verschillende jeugdwedstrijden. Om 15u ontvangen onze U21 en onze beloften Eendracht Wervik. Om 18u is het dan de confrontatie tussen de eerste ploegen van de coaches Piet Moerman en Maxim Vandamme. De bezoekers uit Wervik hebben in hun reeks in de Beker van West-Vlaanderen 9 op 9 en scoorden in die drie wedstrijden maar liefst 18 keer. Een goede test dus voor onze defensie...
De wedstrijd wordt geleid door dhr. Thierry Vervaeke en de toegang is gratis.


Hans / David - 2020-02-03 08:51:48
Tweede periode om snel te vergeten

KVK Avelgem 4-1 KSK Geluwe
Het meest positieve nieuws dit weekend kwam van de kant van de beloften. Tegen WS Lauwe zetten ze een 0-1 achterstand aan de rust om in een 2-1 overwinning. Na de pauze trapte Tristan Seghers eerst nog een strafschop op de paal na een haakfout op Anton Vandamme. Daarna schilderde kapitein Seghers een hoekschop op het hoofd van Jeroen Vandenbulcke (1-1) en gaf de 16-jarige Rune Bourgois de assist voor de winnende goal van Lars Pattyn.

Voor het A-team was het de laatste wedstrijd van de tweede periode. Een tweede periode om zo snel mogelijk te vergeten: met 2 overwinningen, 4 nederlagen en 4 gelijke spelen (waaronder tegen degradanten De Ruiter en Moorslede) deden enkel 2 (bovengenoemde) ploegen slechter. Wat een contrast met de 1ste periode waarin onze jongens in het zog van kampioen Rumbeke en Dottenijs nog 20 punten behaalden. Op Avelgem werden ze genekt door 3 talentvolle juniors. Met Devenyns, Rutten en De Moor scoorden 3 jongens van 20 jaar of jonger. De aanvangsfase verliep evenwichtig tot Devenyns op de 20ste minuut met een schot de score opende. Aan de overzijde kreeg een thuisspeler de bal tegen de arm en Frederik Dejonghe stelde gelijk vanop de stip (1-1, 24'). Op het halfuur was het weer achtervolgen voor SK. Rutten strafte een Geluwse uitglijder af. De thuiskeeper moest nog een geplaatste bal van Simen Demeyere uit de kruising halen en Kenzo Maes trapte een afgeslagen corner over. Rusten met 2-1 dus.

In die rust moest Ward Vanaudenaerde met een vervelende blessure in de kleedkamer blijven en worden vervangen door Evert Dejans. De meegereisde Geluwse supporters stelden vast wat ze in het tweede periodekampioenschap té vaak zagen: een aantal spelers haalde niet het niveau van voorheen. Nochtans was er al meteen na de pauze een enorme kans. Frederik Dejonghe kwam plots oog in oog met keeper Delbart te staan, maar onze kapitein plaatste de bal naast. De thuisploeg nam het heft in handen en Rutten kopte na een knappe collectieve aanval een voorzet over. Matthias Cottenier stuitte aan de overzijde op de keeper. Bij de thuisploeg was het vooral de 20-jarige De Moor die zijn talent liet zien. Eerst besloot hij nog een fraaie solo voorlangs. Daarna plukte hij knap een bal uit de lucht en haalde daarna met een vloeiende beweging verwoestend uit: (3-1, 70'). Toch kon de wedstrijd nog spannend gebleven zijn. Een kwartier voor tijd werd Simen Demeyere na een kapbeweging gehaakt in het strafschopgebied en scheidsrechter Thierry Vervaeke floot de tweede strafschop voor KSK. Dit keer koos doelman Delbart echter de goede hoek en duwde de trap van Frederik Dejonghe in corner. De witzwarten konden verder niet meer dreigen en het was de thuisploeg die er via De Moor met een stiftbal zelfs nog 4-1 van maakte.

Met thuiswedstrijden tegen Heestert en Dottenijs + verplaatsingen naar Nieuwkerke en Deerlijk kondigt de maand februari zich niet eenvoudig aan. KSK vindt er hopelijk wel de drive en de efficiëntie van de eerste maanden terug.


Hans / David - 2020-01-27 13:30:48
Deugddoende overwinning

KSK Geluwe 2-1 Zwevegem Sport
Na de recente 4 op 18 was KSK teruggezakt naar de buik van de rangschikking. Een overwinning tegen Zwevegem zou dus zeer welgekomen zijn. Dat hadden de jongens van trainer Piet Moerman goed begrepen en ze begonnen gretig aan de wedstrijd. Duels werden gewonnen en druk naar voren gezet. Dat resulteerde niet meteen in grote kansen, maar de meeste acties speelden zich af op de Zwevegemse speelhelft. Toen de keeper de bal tegen Matthias Cottenier trapte, ging de bal richting doel. Een bezoekend verdediger toonde zich net iets sneller op de bal dan de aanstormende Mathias Meulenyzer. Even later: warm standje in de 16 meter toen scheidsrechter Tom Ottevaere gevaarlijk spel had bestraft. Onrechtstreekse vrije trap vanop een meter of 7 voor doel. Cottenier trapte in de muur, maar de bal viel voor de voeten van Simen Demeyere, die echter naast besloot.

Na een Geluwse corner was het even schrikken toen de bezoekers konden counteren en man tegen man op keeper Warre Verstraete afstormden. Lecour trapte naast. Even voor het halfuur kwam de verdiende voorsprong er. Arno Boussy zette zich goed door op links en schudde enkele tegenstanders van zich af. Zijn voorzet bereikte Matthias Cottenier en die deed waar hij een patent op heeft : de bal keurig voorbij keeper Janart plaatsen (1-0, 26'). Op slag van rust werd het 2-0 en KSK leek op rozen te zitten. Een corner van Mathias Meulenyzer werd door Frederik Dejonghe binnengekopt.

Na de pauze gingen de bezoekers koortsachtig op zoek naar de aansluitingstreffer. Zij waren nu duidelijk de dominante ploeg, maar onze jongens hielden goed stand. Het werd een nerveuze partij, waarin ref Ottevaere (zonder lijnrechters!) de handen vol had, maar er toch in slaagde de kaarten op zak te houden. De 0 houden, dat lukte niet voor KSK. Na een vrije trap schuin links voor het strafschopgebied kon Warre Verstraete niet bij de bal en verraste daarmee Ward Vanaudenaerde die de bal tegen de borst kreeg en die in eigen doel zag verdwijnen (2-1, 67'). Even later was het bibberen toen keeper Warre na een warrige fase uit zijn doel was en Matthias Brutsaert met het hoofd een poging op de lijn moest redden. Delporte schoot na een kopbaldeviatie nog eens gevaarlijk naast en KSK zag in de slotfase een doelpunt om onduidelijke redenen afgekeurd. Zo werd het een felbevochten zege voor KSK, dat hierdoor een kloof van 10 punten slaat met Zwevegem, dat nog fel aan de bak zal moeten om de degradatie te ontlopen. Zaterdagavond 19u staat de verplaatsing naar Avelgem op het programma.Hans / David / foto's Hervé - 2020-01-21 18:46:31
KSK houdt één helft stand bij de leider

KSV Rumbeke 3-0 KSK Geluwe
De beloften ontvingen op zaterdagnamiddag Dadizele, maar de bezoekers konden ondanks de aanwezigheid van enkele kernspelers uit de A-ploeg slechts 9 spelers aan de aftrap brengen. Toen ze na een halfuur na blessures nog met 7 stonden, speelden ze verder tot aan de rust, maar daarna was het voor hen welletjes geweest. Ze staakten de match bij een 2-0 tussenstand. Doelpunten van Leroy Schelstraete en Thomas Vanhoutte. De vraag rijst wat deze reeks van provinciale reserven dit seizoen nog voorstelt. Door het inschrijven van een ploeg in 4de provinciale stellen veel ploegen een veredeld junioresteam op, andere raken dus amper aan 11 spelers.

's Avonds moest de eerste ploeg op bezoek bij leider Rumbeke. Matthias Cottenier en Mathias Meulenyzer hadden vorige week hun derde gele kaart gepakt, zodat ze geschorst moesten toekijken. Simon Ghekiere kreeg de ondankbare taak voorin de ballen vast te houden en Svennja Vanelslander om voor diepgang te zorgen. Na 10' leek dat te gaan lukken. Frederik Dejonghe stuurde Svennja diep, maar zijn schot belandde in het zijnet. De Geluwse defensie met Brutsaert, D'Hellem, Vanaudenaerde en Boussy, met daarvoor Evert Dejans leek organisatorisch alles voor elkaar te hebben. De thuisploeg had het leeuwendeel van het balbezit, maar gevaarlijk worden konden ze niet. Verder dan een schot naast van Vermeersch kwamen ze niet. Een pluim dus voor de defensieve organisatie in de eerste helft. Daarbij moet je echter wel een paar keren de tegenstander doen schrikken met snelheid, diepgang of vlijmscherpe counters. Die kwamen er echter helemaal niet uit, zodat de Geluwse aanhang met de 0-0 ruststand best tevreden mocht zijn.

Na de pauze leek thuisspeler Michael Vermeersch er zin in te hebben. Hij zette een solo op en werd net voor het strafschopgebied foutief gestopt. Dutoit zette zich aan de bal en krulde de bal mooi in de winkelhaak (1-0, 51'). Zelfde moment in de match (kort na de rust) en zelfde fase (vrijschopgoal) als in de heenmatch. Toen kon KSK echter de rug rechten na die goal en Rumbeke zelfs terugdringen. Dat zat er deze keer nooit in. We ondergingen de wet van de sterkste en toen Tyvaert een vrije trap van tegen de zijlijn binnenkopte, was de wedstrijd gespeeld (2-0, 58'). Vermeersch toonde zich nog eens een gesel voor de Geluwse verdedigers en legde achteruit voor de aanstormende Vermaut, die ruim een kwartier voor tijd de eindstand mocht vastleggen. Keeper Warre Verstraete moest daarna nog een paar keren zijn team voor hogere verliescijfers behoeden.


Hans / David - 2020-01-13 18:23:00
KSK schiet in eigen voet

KSK Geluwe - KSV De Ruiter 1-1
De beloften hadden op zaterdag de hervatting van de competitie goed ingezet met een 2-5 overwinning op Avelgem (0-3 ruststand). Goals van Anton Vandamme (2), Tristan Seghers (2) en Owen Demeyere. In deze match deed David Delameilleure met succes zijn wederoptreden na een maandenlange afwezigheid. Het was diezelfde David Delameilleure die de dag erop 5 minuten voor tijd nog een puntje uit de brand sleepte voor onze eerste ploeg. Pas ingevallen kopte hij een vrije trap naar doel, waar een bezoekend verdediger de bal in eigen doel verwerkte. Met dat ene punt tegen De Ruiter (voorlaatste in de stand) was KSK weliswaar maar karig beloond na een korf gemiste kansen. Om te scoren blijkt onze ploeg dit seizoen té afhankelijk van bepaalde spelers. Als je dan in de zone van de waarheid nog de scherpte of nauwkeurigheid mist, dan blijkt het zelfs tegen ploegen uit de staart van het klassement moeilijk om afstand te nemen. Mathias Meulenyzer kon het na 10 minuten nochtans wat makkelijker hebben gemaakt. Na een goede dubbelpas met Evert Dejans stuurde Matthias Brutsaert hem met een knappe steekbal in het straatje. Door de keeper te omspelen leek het moeilijkste gebeurd. Er restte enkel nog een lege goal, maar hij plaatste de bal naast. Even later: hakje Kenzo Maes, schot Meulenyzer voor de lijn gekeerd. Een schot van Simen Demeyere ging voorlangs en op voorzet van Matthias Cottenier kwam Frederik Dejonghe een voetje tekort. Aan de overzijde moest Matthias Brutsaert even voor het halfuur achteraan alle zeilen bijzetten om het venijn uit een voorzet vanop rechts te halen. Twee minuten later kwam er een voorzet van de andere flank. Keeper Warre Verstraete kon maar half met de voet bij de bal en devieerde tot bij Vanhoutte. Die twijfelde niet en deed de netten wél trillen (0-1, 30'). Meulenyzer en Cottenier besloten nog elk één maal naast, zodat de gevleide 0-1 ruststand op het bord bleef.

Ook na de rust was het nét niet voor de thuisploeg. De 16-jarige bezoekende keeper Noah Vanwalleghem werd wel op de proef gesteld, maar er werd te weinig binnen het kader gemikt. Een kwartier voor tijd kreeg die jonge keeper dan toch de gelegenheid zich te onderscheiden. Een gemeten voorzet van Matthias Cottenier kwam voor de voet van Frederik Dejonghe, die niet meer leek te kunnen missen. Met een kattensprong verhinderde de jonge doelman echter de gelijkmaker. De ingevallen David Delameilleure moest het even later dus -met behulp van een bezoeker- doen voor KSK. Zou het dan toch nog lukken voor de witzwarten? Aan stadionspeaker Toine zou het alvast niet liggen. "Komaan jongens, zorg voor wat vaart en duw De Ruiter van zijn paard", was zijn vurige aanmoediging. Het zag er uit dat het ook zou gebeuren toen Matthias Cottenier alleen op keeper Vanwalleghem afstormde. Die bewees dat we wellicht nog van hem zullen horen. Hij dook onvervaard in de voeten en stond alsnog de Geluwse zege in de weg.

In de schaduw van de eerste ploeg waren er knappe resultaten voor onze jeugdploegen op het indoortornooi "de Gouden Bal" van Kruiseke (in Pionier Wervik) te noteren. Op zaterdagvoormiddag openden de U8 van trainer Arben Zenuni sterk. De twee ploegjes wonnen beide hun poule van 5 waardoor een KSK-droomfinale gepland stond en ze onderling mochten uitmaken wie er met de beker aan de haal ging. In de namiddag verschenen de U7-troepen van Johan Hanssens op het strijdtoneel. Ook zij deden op hetzelfde elan verder en legden enkel tegen Zonnebeke de duimen in hun poule waardoor ze uiteindelijk 3de op 14 ploegjes werden. Op zondagochtend was het vervolgens de beurt aan de U9 van Jan Syx en Samy Ramaut. Ook zij waren heer en meester in hun poule, waardoor er voor hen ook een finalewedstrijd volgde om de eerste plaats. In de finale trokken onze U9 wel aan het kortste eind waardoor ze zich uiteindelijk tevreden dienden te stellen met het zilver. Knap resultaat op 8 ploegen. De U13 van Anthony Deceuninck en Jurgen Vermont tenslotte speelden op zondagmiddag met 2 KSK-ploegjes. In een tornooi met 8 ploegen stootten beide Geluwse ploegen op weg naar de finale op een oppermachtig Langemark-Poelkapelle. KSK A werd uiteindelijk 5e, terwijl KSK B zich na een ware thriller tegen de zaalvoetballers van Champions Define verzekerde van het brons. Met nog 14 seconden op de klok trapte Viktor Vanderhaeghe de 1-1 gelijkmaker op het bord, waardoor er strafschoppen volgden. Ook hier ontpopte Viktor zich tot absolute matchwinnaar. Hij zette zelf feilloos zijn strafschop om en pareerde daarna iedere strafschop van de tegenstrever.


Hans / Anthony / David - 2020-01-07 19:35:51


Uitslagen + klassement 2de Prov. B :

KLIK HIER DOOR NAAR DE EXTERNE LINK

- 2018-01-29 20:45:38